Zonneparken

Enkele grondgebonden zonneparken in Nederland en hun GPS locaties:

Solarpark MWp Locatie Staat in Gebouwd in GPS coördinaten DMS GPS coördinaten DD Maps
Zonnepark Ameland 6 Ameland veld 2016 53°26’59.8″N
5°40’23.3″E
53.449932,
5.673138

Google maps
Solarpark Azewijn 1,8 Azewijn veld 2011 51°53’24.1″N
6°19’30.8″E

51.890030,
6.325208
Google maps

> Meer informatie over Zonnepark Ameland
> Meer informatie over zonnepanelen

De prijzen van zonnecellen zijn gedaald

Het is belangrijk om te weten, dat zonnepanelen op een plat dak wel in een hoek geplaatst moeten worden. Ze moeten niet plat liggen. Door ze in een hoek te plaatsen is de hoeveelheid zonlicht welke ze opvangen een stuk beter. Ook is het belangrijk om te weten dat er geen gebouwen in de buurt staan of grote bomen welke de opbrengst van zonlicht verminderen. Weet hierbij dat het hele jaar rond de zon anders staat. Volop zon in de zomer kan weinig zon zijn in de winter. Let hier op! Een specialist kan je hierbij helpen.

Welke subsidie zijn er?

De meeste subsidies zijn aan het afnemen voor de zonnepanelen. Het is jammer, maar wel waar. Gelukkig zijn er wel een aantal regelingen, die nog wel mogelijkheden bieden. Een hiervan is duidelijk de Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop regeling. Het is een geweldige regeling waarbij vooral boeren en eigenaren van grote schuren waar nog asbest op zit de mogelijkheid krijgen om deze te vervangen voor zonnepanelen. Een uitstekende regelingen. De regeling is in 2015 gestart en loopt dit jaar nog door. Tenminste tot het geld op is uit de potjes.

Een fiscaal voordeel!

Hoewel het officieel geen subsidie genoemd mag worden, is het wel een financiële bijdrage welke je mag verwachten van de overheid. Je kunt namelijk de BTW terugvorderen door jezelf als ondernemer aan te melden. Het is tot het hoogste gerechtshof in Europa gegaan en goedgekeurd. Het is dus geen onduidelijke regeling, maar iets wat gewoon mogelijk is.

Ga ook naar je gemeente om te informeren welke subsidie zonnepanelen 2016 regelingen er allemaal zijn. Op die manier krijg je een goed beeld van de opties en mogelijkheden. Misschien zijn er een paar verdwenen en juist een paar anderen bijgekomen.

Hulp nodig?

Misschien twijfel je over hoe je het allemaal moet aanpakken en hoe ook jij de BTW terug kunt krijgen. Het is soms omslachtig om met overheidsinstanties te werken. Het is goed om dan iemand in te schakelen. Misschien kent de zonnepanelen leverancier een goede persoon om je te helpen of misschien is het mogelijk om een accountant of boekhouder in te schakelen. Er zijn tal van mogelijkheden.